Informatie over RVS

 

 

 

Benaming
Roestvrijstaal, een benaming voor RVS die eigenlijk een onjuiste benaming is.
De juiste benaming is roestvaststaal.

Soort materiaal
Roestvaststaal is een legering van 80% ijzer met een aantal toevoegingen zoals chroom, nikkel en molybdeen, die ervoor zorgen dat er een roestvaste huid ontstaat. In het materiaal roestvaststaal is er verder nog een keuze uit verschillende legeringen. Roestvaststaal is een veredeld metaal, corrosie-bestendig en zeer sterk. Roestvaststaal heeft in geborstelde vorm een exclusieve uitstraling.

Waar wordt het voor gebruikt?
RVS is zeer geliefd bij design interieur- en exterieurontwerpers en vindt naast zijn toepassing in de interieurbouw ook vooral zijn toepassing in bijvoorbeeld de chemische industrie en de voedingsindustrie.

Voordelen van RVS
RVS is een duurzaam materiaal, met een onderhoudsvriendelijk karakter en een exclusieve uitstraling. Een bijkomend voordeel van RVS is dat het met diverse andere materialen, zoals o.a. glas en natuursteen mooi te combineren is.

Hoe RVS te onderhouden?
RVS heeft geen oxiderende eigenschappen, dus is makkelijk te onderhouden, te reinigen etc. Het is makkelijk te onderhouden en te reinigen met speciale onderhouds- en beschermingsmiddelen voor RVS. Deze onderhoudsproducten zijn bij ons verkrijgbaar